注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

I'm Helien HO……

Work Hard Play Hard

 
 
 

日志

 
 
关于我

我很恶,但我很温柔!!!

网易考拉推荐

一个kiss引发唧故事  

2011-08-07 21:49:32|  分类: 心。情。 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

《大婚告急》(Something Borrowed)的确系一出好电影,但系我琴晚睇唔晒……

我都知会出事噶啦……

好死唔死,个男猪脚同女猪脚kiss唧时候,比老豆及到正。我都知距唔会有咩好说话嘎啦……

果然,过左无耐,老豆就开始唠唠叨叨……

戴住副玻璃樽咁厚唧眼镜,仲一日到黑对住部电脑,又唔系用离学习,睇埋晒D咁唧野——情爱之事……

你知唔知自己除左副眼睛变左第个人噶?!

我知,本人有自知之明,知道自己唔系咩美人胚子,但系你都唔使咁直接噶?!

咪就系一个kiss姐,使唔使咁大惊小怪啊?!

TVB都有床戏啦?!咁你又睇?!

讲真,从细到大,我屋企从来都唔比睇咩偶像剧,因为老豆话会教坏人……

如果我睇唧话,老豆就会话,睇埋晒D咁唧野,学坏晒!

死咯,中学就学人去拍拖?!

果然系50后,非一般唧outdated!!!

宜家咩年代啊?!21世纪啦!!!

再过3个月,我就22岁啦!

唔好话拍拖啦,结婚生仔都仲得!

我有个同学,今年休学去结婚生仔,我真系TMD咁佩服距!

学想嫁富婆唧某男讲,一世仔净系奋斗20年就够啦!哈哈!笑死我!!!

面对住老豆唧疯言疯语,我唯有装聋扮哑,一边关电脑,一边用英文自己同自己对话!

好彩,老豆听唔明英文姐,大不了我讲日文,距一定听唔明!哈哈!!!

对于拍拖E件事,我阿妈持开放唧态度。

唔知系咪由今年开始,距开始同我讲边个边个个女嫁左比边个边个,边个边个个仔点点点……

仲时不时问我有冇男朋友……

哎╮(╯▽╰)╭这50后的两个人,怎么差这么远……

系咁样唧环境长大,有住咁样唧潜规则——“读书期间不得拍拖”,唔知算唔算“家教森严”呢?!

唔知一年后我毕左业,使唔使去问老豆裸个证明先可以拍拖呢?!哈哈!!!

宜家真系想稳翻个男人激吓老豆,唔系,要稳几个!哈哈!!!

曾经怀疑,自己究竟有冇拍过拖?!

初中果段羞涩唧岁月,果段朦胧唧初恋,果个传说中唧“初恋情人”究竟存唔存在?!

从小学到初中,高中到大学,总有几个令你难忘唧人……

既然忘记唔到,何必同自己过唔去,干脆一世都唔好忘记……

放过别人,也是放过自己……

  评论这张
 
阅读(73)| 评论(2)
推荐

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017